lørdag den 18. april 2009

Én ud af mange historier

Hvert barn på børnehjemmet har en historie. Børnene kommer fra forskellige baggrund, og nogle ved man mere om end andre. Disse to børn på billederne nednenunder er brødre. Det er deres historie jeg kender mest til.





De to drenge her er som sagt brødre. Det øverste billede er af den yngste. Han er omkring 4 år, og ham har vi meget med at gøre. Han er en af dem vi passer hver dag. Det nederste billede er hans storebror. Han er omkring 8 år.
De to brødre kom til børnehjemmet for omkring et år siden. Dengang havde de begge deres forældre. Moren var dog ret syg af HIV, og faren var alkoholiker. Den ældste af drengene har også HIV, og var, da de kom til børnehjemmet, ret syg af det. Før de kom til børnehjemmet havde forældrene svært ved at tage sig af dem. Derfor havde den yngste dreng ikke rigtig nogle steder at holde til, og løb derfor bare rundt i bjergene fra sted til sted. Derfor var han også ret vild da han kom til børnehjemmet.
Kort tid efter at drengene kom til Agape, døde deres mor. Den ældste af drengene var ret syg, og var på hospitalet. Her var hans far ret god til at besøge ham, hvilket betød meget for ham. Drengen fik det heldigvis bedre med tiden, og nu har han det bare godt. Han løber glad rundt på børnehjemmet, og man kan ikke se på ham at han er syg.
Da vi kom til Thailand i slutningen af januar, døde deres far også. Den yngste af drengene forstår det ikke helt, mens den ældste er ret ked af det.
Nu bor de så på Agape, forældreløse, den ene med HIV, den anden uden. De bliver højst sandsynligt også skilt fra hinanden, da den yngste uden HIV, nok bliver adopteret engang.

Sådan lyder én historie fra børnehjemmet. Ufatteligt at tænke på at der er over 70 børn med hver deres historie. Nogle måske mere sørgelige end andre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar